Bagietka z serem Grikios typu halloumi i awokado

Składniki:

  • świeża bagietka
  • 150g sera Grikios Grill Cheese
  • 1 awokado
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • ¼ szalotki
  • rukola
  • czarnuszka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Bułkę rozcinamy, smarujemy jej wnętrze oliwą i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej, aż bułka się zezłoci.
Halloumi kroimy ma małe kawałki i grillujemy z każdej strony. Na każdej bułce układamy kawałki sera, plastry awokado, listki rukoli, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz piórka cebuli. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy czarnuszką.

Grikios Grill Cheese w połączeniu z chrupiąca bułeczką, soczystym pomidorem, kremowym awokado i podkręcającą smak cebulką, smakuje wyśmienicie. To super pomysł zarówno na śniadanie lub ciepłą kolację.