Składniki:
- świeża bagietka
- 150g sera Grikios Grill Cheese
- 1 awokado
- 5 pomidorków koktajlowych
- ¼ szalotki
- rukola
- czarnuszka
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Bułkę rozcinamy, smarujemy jej wnętrze oliwą i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej, aż bułka się zezłoci.
Halloumi kroimy ma małe kawałki i grillujemy z każdej strony. Na każdej bułce układamy kawałki sera, plastry awokado, listki rukoli, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz piórka cebuli. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy czarnuszką.
Grikios Grill Cheese w połączeniu z chrupiąca bułeczką, soczystym pomidorem, kremowym awokado i podkręcającą smak cebulką, smakuje wyśmienicie. To super pomysł zarówno na śniadanie lub ciepłą kolację.