Składniki:
- 250 g ugotowanych ziemniaków
- 250 g musu z dyni
- 1 jajko
- 30 g płatków drożdżowych nieaktywnych
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Składniki a’la caprese:
- 200g Grill cheese Grikios
- 2 ugotowane buraki
Sposób przygotowania:
Ugotowane i ostudzone ziemniaki zagniatamy z pozostałymi składnikami. Gdy ciasto już się nie klei do rąk formujemy długi wałek, który kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie. Kopytka podawać z okrasą ze smażonych boczniaków, szałwii oraz pomidorków suszonych oraz sałatką a’la caprese. Do jej przygotowania pokrój ugotowane buraki w cienkie plastry, przekładaj na zmianę podsmażonymi plastrami sera grillowego. Wszystko skrop oliwą, posyp migdałami i przypraw świeżo tarta gałką muszkatołową oraz pieprzem.