Składniki:
- 1 bułka – twoja ulubiona
- 100g Grill Cheese Burger
- ogórek gruntowy
- papryka czerwona
- kolendra
- rukola
Tzatziki z z jalapeno:
- 300 g jogurtu greckiego
- pół papryczki jalapenio
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- ząbek czosnku
- sól
- czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Paprykę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220st.C
Grill Cheese Burger grillujemy, aż zmieni kolor na złotobrązowy.
Do miski przekładamy: jogurt grecki, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz oraz pokrojone w drobną kostkę jalapenio. Całość mieszamy.
Bułki smarujemy sosem układamy kolędę i rukolę, dodajemy plasterki ogórka, grillowany ser. Danie skrapiamy oliwą z oliwek.