Feta pieczona w miodzie

Składniki:

  • 1 opakowanie Grikios Feta Cheese P.D.O.
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżka tymianku lub rozmarynu
  • ew. dodatki: listki świeżej mięty, pistacje, figi lub ulubione bakalie

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 150-180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć Grikios Feta Cheese P.D.O – delikatnie, by się nie pokruszył. Ser polać dwiema łyżkami miodu, posypać sezamem, tymiankiem lub rozmarynem.

Tak przygotowany ser wstawić do piekarnika i piec o. 15 min. Po wyjęciu dania z piekarnika polać go łyżeczką miodu i dodać ulubione dodatki – świeże figi, listki mięty czy bakalie. Ser jeść póki jest jeszcze gorący. Doskonale smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Feta z miodem i sezamem